Ga naar de hoofdinhoud

Zo helpen we VvE's

Jouw volgende stap...

Als je als VvE wilt verduurzamen, heb je al een aantal hele grote stappen gezet. Het besluit staat. Maar hoe start je, hoe gaat het traject en hoe vraag je subsidie aan?

Ons verduurzamingstraject

De overheid stimuleert verduurzaming door subsidies beschikbaar te stellen. Maar hiervoor moet je als VvE wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Doe de check om erachter te komen of jouw VvE in aanmerking komt voor die subsidie. Deze check bestaat uit drie meerkeuzevragen en is volledig vrijblijvend.

Voldoet jouw VvE aan alle voorwaarden? Dan gaan we graag aan de slag met het verduurzamen. We verdelen ons verduurzamingstraject in vier fases:

 • Gratis oriëntatie
  We nemen de huidige situatie onder de loep. Waar zitten de problemen en waar liggen de kansen? Deze oriëntatie verdelen we over drie gratis intakegesprekken in verschillende lagen binnen de VvE. Het inzicht delen we vervolgens met het bestuur en de VvE-leden. Uiteindelijk geef je hier pas de opdracht voor een advies.
 • Onafhankelijk advies
  Als we de kansen helder hebben, voeren we een onderzoek uit, waarin we inzoomen op de bouwkundige, installatietechnische, financiële en juridische componenten. Dit presenteren we in een adviesrapport.
 • Ontwikkeling
  In deze fase ontwikkelen we een uitvoeringsplan. We zoomen in op de bouwbegroting en stellen een bouwteam samen dat de uitvoering realiseert. We werken hiervoor alleen samen met erkende en gecertificeerde installateurs, die volgens een offerte werken.
 • Uitvoering
  Onze adviseur adviseert de bouwkundige aannemer en de installateur. Hij controleert tussendoor de kwaliteit van het uitgevoerde werk. Zo weten we zeker dat wat we installeren van topkwaliteit is.

Uiteraard kun je ook later in een van deze fases instromen. Benieuwd of jouw VvE in aanmerking komt voor een subsidie? Vertel ons meer over je situatie!